Trade-In Kereta Dengan Mudah | Dijamin Puas Hati

Korang dah baca ker,artikel saya yang panjang lebar berkenaan cara trade in kereta lama @ sudah habis bayar?

Terima kasih kepada korang yang bukan main gigih baca dari perenggan pertama hingga akhir.Sayang korang semua till jannah giteww šŸ™‚

OK..untuk post kali ini,tetiba saya rasa nak berkongsi sedikit info yang berhajat nak semak anggaran trade-in value kereta dengan saya.

Sekadar nak refresh kalu korang terlepas pandang.Seperti yang pernah saya sebutkan dalam artikel sebelum ini.

Anggaran harga trade-in ialah sebut harga yang dibuat berdasarkan rekod berdasarkan sejarah dari customer terdahulu.Model & Tahun kereta yang sama bukan jaminan korang akan dapat harga trade in yang sama.

“Kenapa macam tue pulak yea?”..tetiba saya terdengar bisikan halus para pembaca.

Berdasarkan pengamatan peribadi.Antara faktor-faktor yang menyebabkan perkara ini terjadi ialah,

  1. Kondisi Kereta Yang Tak Sama
  2. Bunga Tayar Botak Licin
  3. Milage Tinggi Sebab Selalu Travel
  4. Bunyi Enjin Kasar (tak jaga maintainance)
  5. Kemek Sebab Bergesel
  6. Cat Lusuh

Untuk mengelakan para pelanggan tertanya-tanya,harga sebenar trade-in kereta mereka.Saya sangat mengalakkan mereka membuat live inspection.

Buat masa ini,saya hanya berurusan dengan panel used car yang mempunyai track-record & SOP kerja yang sangat baik sahaja(walaupun kat luar sana ada ramai used car dealer).

Pihak saya,amat berhati-hati & langsung tidak akan berkompromi dalam pemilihan panel used car kerana ia melibatkan pelanggan,saya & majikan secara langsung.

Kriteria panel used car yang bagus,haruslah meliputi SEMUA perihal di bawah,

  • Harga Trade-In Yang Munasabah
  • Full Settlement Segera
  • Proses Tukar Nama Cepat
  • Daftar MyEG/eAuto
  • Daftar SSM
  • Ada Premis Tetap
  • Team Kerja Yang Profesional
  • Modal Pusingan Besar
  • Bebas Dari Rekod Blacklist JPJ

Anda bebas untuk membuat live inspection di salah satu cawangan panel used car(perlu dapatkan appoitment dengan saya terlebih dahulu) @ team inspector kami sendiri,akan datang check kondisi kereta di tempat anda.

Kami memerlukan 1 -3 hari untuk mengemaskini anda tentang harga trade-in sebenar selepas proses live inspection dilakukan.Harga tersebut,sah sehingga 3-4 hari bekerja sahaja(perlu surrender kereta jika nak proceed)

Bagi memudahkan urusan,mohon jasa baik untuk wasap salah-satuĀ dari dokumen berikut kepada saya.Dokumen ini penting,kerana saya perlu buat pengesahan details kereta :

  • Salinan Geran
  • Salinan Insurans @ Cover Note

Ada pertanyaan & perlu penerangan lanjut?

  • Call/Wasap Sekarang –> 013 344 5703 (Abang KL)
  • Call/Wasap Sekarang –> 013 344 5703 (Abang KL)
  • Call/Wasap Sekarang –> 013 344 5703 (Abang KL)

 

 

 

 

This entry was posted in Trade In Kereta and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *