Sewa Jcb Batu Pahat | Kluang | Muar

Petang nie,saya nak belanja lagi satu review berkenaan khidmat sewa jcb Batu Pahat yang saya pernah guna beberapa kali.

Sebelum itu,saya just nak share sedikit info untuk mereka yang masih gagal membezakan @ blur-blur katak tentang perbezaan antara :

  • Backhoe
  • Jcb
  • Case

Backhoe = Nama jenis jentera

JCB/Case = Brand jenama jentera

Disebabkan brand JCB nie tersangat mashyur.Maka ramai orang panggil jentera nie,menggunakan nama brand.

Samalah kes macam mi segera.Orang panggil Maggi jer.Padahal ada macam-macam brand mi segera yang terdapat dalam pasaran.Maggi jugak dipanggilnya..haha

Tue,aku belum cerita lagi berkenaan beza equipment & machines lain yang selalu ada kat tapak pembinaan (construction site) macam aku senaraikan di bawah.

  • Plate Compactor
  • Roller Compactor
  • Road Cutter
  • Bulldozer
  • Grader
  • Shovel
  • Lorry tipper

Tercari-cari contact untuk Sewa JCB Batu Pahat/Kluang/Muar?

Nama sebenar operator yang mengendalikan jentera backhoe tue Syeikh Shahril.Tapi aku panggil dia Ayel JcB sahaja.Lebih senang nak ingat & save dalam phone.

Setakat yang aku kenal,Ayel JcB nie dah berpengalaman bawak backhoe sejak tahun 2002.Itupun lepas majikan dia,bermurah hati hantar berkursus di CIDB,Johor Bahru.

Antara skop-skop kerja yang pernah dikendalikan oleh beliau termasuklah :

  • Kerja Infra
  • Merata,Menggali & Menimbus Lubang (fill & cut works)
  • Membuat Slope @ Teres Di Tepi Bukit (repair slope)
  • Kerja-kerja Membuat Longkang/Kolam (drainage works)
  • Pembersihan Parit Tersumbat
  • Korek Cable Underground
  • Menanam Kabel Elektik/Air/Fiber Internet
  • Kerja Perpaipan
  • Pembinaan (civil works)
  • Membersihkan kebun/semak (land cleaning works)
  • Selenggara Jalan (road maintainence)
  • Gali Lubang Tanam Pokok @ Jenazah
  • Lubang Konkrit Rumah (footing)
  • Robohkan Rumah Lama
  • Pecahkan Struktur (hacker concrete)
  • Tanam cerucuk kayu bakau/tiang lampu
  • Bongkar Batu (dismentle interlocking)
  • Buang/Cabut Tunggul Kayu
  • Korek Crossing Jalan (bucket 300mm)
  • Loading Chipping Stone

Atas faktor-faktor yang telah dipertimbangkan.Buat masa ini perkhidmatan sewa backhoe ini,hanya terhad untuk kawasan sekitar Batu Pahat,Johor sahaja  :

  • Jalan Kluang
  • Bukit Pasir
  • Tongkang Pechah
  • Parit Jalil
  • Parit Yaani
  • Parit Raja
  • Parit Botak
  • Ayer Hitam
  • Yong Peng
  • Bandar Batu Pahat
  • Sungai Suloh
  • Peserai
  • Simpang Lima
  • Semerah
  • Seri Medan
  • Parit Sulong
  • Pagoh

Servis sewa Jcb untuk lain-lain kawasan boleh juga dipertimbangkan berdasarkan jenis projek @ kontrak yang ditawarkan.

Kadar sewa backhoe(termasuk kos minyak,upah operator mahir,dll) bergantung kepada tempoh sewaan hari/minggu/bulan.

Berminat nak tahu details lanjut?
  • Call/Wasap terus Ayel JcB –> 012 737 5795
  • Call/Wasap terus Ayel JcB –> 012 737 5795
  • Call/Wasap terus Ayel JcB –> 012 737 5795

Nota KaKi :

Jangan lupa,dapatkan promosi untuk model kereta baru yang popular di Malaysia (Perodua,Honda,Proton,Toyota) di link ini.

 

 

 

 

 

This entry was posted in Sewa Jcb Batu Pahat and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *